• Papryka czerwona, słodka 'California Wonder' 0,5g

Bardzo plenna odmiana polecana do uprawy w gruncie oraz pod osłonami. Owoce są kształtu graniastosłupa (typu blok), lekko żebrowane, ciemnoczerwone z silnym połyskiem. Miąższ jest gruby (6-7 mm), soczysty, słodki, kruchy i BARDZO SMACZNY. Polecana jest do bezpośredniego spożycia i dla przetwórstwa.

2.45
szt. Do przechowalni
Cena przesyłki 13
INPOST Paczkomaty 24/7 13
INPOST Kurier standard 15
Kurier standard - pobranie 19
Dostępność Mało

PAPRYKA CZERWONA, SŁODKA 'CALIFORNIA WONDER' 0,5 g


image
Przedmiotem sprzedaży są nasiona PAPRYKI CZERWONEJ, słodkiej odmiany 'CALIFORNIA WONDER'. Jest to bardzo plenna odmiana polecana do uprawy w gruncie oraz pod osłonami. Charakteryzuje się skoncentrowanym dojrzewaniem owoców, wysoką plennością i wiernością plonowania. Owoce są kształtu graniastosłupa (typu blok), lekko żebrowane, ciemnoczerwone z silnym połyskiem. Miąższ jest gruby (6-7 mm), soczysty, słodki, kruchy i BARDZO SMACZNY. Polecana jest do bezpośredniego spożycia i dla przetwórstwa.


image
SUPER WITAMINY DLA TWOJEJ RODZINY!!!

image
DOSKONAŁY SMAK!!!
image
NASIONA SPRZEDAJEMY W ORYGINALNYCH OPAKOWANIACH M.IN. FIRM: SPÓJNIA, SELECTA, W-LEGUTKO, VILMORIN, POLAN.


image
Uprawa:
Wysiew nasion do skrzynek  pod osłonami w marcu. W temperaturze 19-22  wschody następują po 10-14 dniach. Siewki w fazie jednej pary liści pikowa do doniczek o średnicy 7-8 cm lub na palety o otworach średnicy 6 cm. Do gruntu wysadza w drugiej połowie maja w rozstawie 40x40cm. Paprykę należy najlepiej uprawiać w miejscach nasłonecznionych, zacisznych, na glebie próchnicznej, dobrze nagrzewającej się i wilgotnej.


image
Właściwości:
Papryka jest warzywem bogatym w witaminy (szczególnie w witaminę C oraz beta-karoten) i sole mineralne (potas, wapń). Spożywanie papryki pomaga obniżyć ciśnienie krwi oraz chroni przed chorobami układu krążenia. Papryka czerwona stanowi cenne źródło witaminy C oraz witamin o właściwościach antyoksydacyjnych A i E, które określane są mianem witamin płodności i młodości. Papryka żółta i papryka czerwona zawierają czterokrotnie więcej witaminy C niż cytryna.  Spożywanie surowej lub duszonej papryki wspomaga procesy trawienia, dlatego zalecane jest w atonii żołądka i jelit, niedostatecznym wydzielaniu soków trawiennych, wzdęciach i zaparciach. Zawarte w papryce substancje fitoaktywne wykazują działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne oraz poprawiają działanie układu immunologicznego.

image

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie